לאור תוכנית האב החדשה של צפון תל-אביב והקמת הרכבת הקלה החדשה הועלה צורך להעביר את תחנת הכיבוי הישנה של תל-אביב מתוואי הרכבת. תחנת הכיבוי החדשה בתכנון משרדנו, רוזנפלד ארנס אדריכלים בע"מ, בנויה על קצה רח' אבן גבירול.
שני עקרונות עיקריים הובילו את תהליך העיצוב: פונקציונליות ויעילות. מבחינה פונקציונלית, המטרה החשובה ביותר של העיצוב הייתה ליצור את המסלול הקל ביותר החוצה מהתחנה ומסיבה ברורה לחלוטין: הכבאית חייבת להגיע לאיזור התקרית במהירות האפשרית, וחייבים לעשות כל מאמץ אדריכלי כדי להגדיל את הסיכויים שתגיע ותציל חיים. מבחינת יעילות ובנייה ירוקה, המטרה הייתה ליצור מתחם אקולוגי, חסכוני באנרגיה שמקיים את עצמו על אף העבודה שהתחנה לא נמצאת באיזור מוצל מבחינה טבעית ומקיפים אותה חלונות שעלולים ללכוד את חום השמש ולייצר אפקט חממה.
הגיאומטריה המיוחדת של המגרש אילצה אותנו לחשוב בצורה יצירתית על מיקום הבניין הראשי. לאחר ששקלנו מספר אפשרויות, המיקום הסופי של המבנה נבחר על מנת לאפשר נקודות כניסה ויציאה נוחות, שיאפשרו נזילות תנועה יעילה.
מבחינת בנייה אקולוגית, הקומה השנייה חופתה במתקן הצללה מאלומיניום על מנת לייצר פתרון הצללה טבעי שהוא גם אקולוגי וחסכוני באנרגיה.
מכשיר ההצללה מאלומיניום, או "רשת אלומיניום מורחבת", הותאם על ידי חברת "GRADHEREMETIC" במיוחד לצרכינו. רשת האלומיניום הפכה לחלק בלתי נפרד מעיצוב הבניין ויוצרת דפוסי אור שונים לאורך היום. התוצאה הסופית מורכבת מקופסה מוארכת פשוטה המכוסה בבד זהוב דמוי תחרה.
במקביל למבנה המרכזי במתחם נבנה מבנה שני בשם "בית הכבאי". ביתו של הכבאי מוקדש לפנאי, להדרכה ולשיכון הכבאים. הוא מכיל בריכת שחייה, חדר כושר וכמה חדרי הרצאות. מבנה שלישי ייבנה בעתיד לאורך כביש הכניסה והוא ישמש כמוזיאון המוקדש לשירותי הכיבוי. הוא יכיל חדר זיכרון וחלל תצוגה פתוח לקהל הרחב.